Laatu – Impecta Fröhandelin vakiintunut konsepti

Julitassa sijaitseva Impecta Fröhandel on toimittanut laadukkaita siemeniä vuodesta 1975 lähtien. Vuosien varrella olemme keränneet kokemusta ja tietoa, johon vain harvat siemenyritykset pystyvät vastaamaan. Meitä arvostetaan sitoutumisestamme ja ainutlaatuisesta valikoimastamme. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat palaavat takaisin vuodesta toiseen. Me Impecta Fröhandelilla uskomme pienen mittakaavan ja pitkän aikavälin suunnittelun etuihin. Siksi olemme kasvaneet hitaasti, samassa tahdissa tuotteidemme, asiakkaidemme ja toimittajiemme kanssa. Meille kyse on vastuullisesta tavasta tarkastella liiketoimintaa. Ja filosofiamme on yksinkertainen. Keskitymme aina laatuun – kaikilla tasoilla.Mitä tarkoitamme laatusiemenillä?

Kun puhumme laadusta Impecta Fröhandelilla, emme tarkoita vain tuotteita, vaan koko siementen käsittelyprosessia. Tämä tarkoittaa, että työmme on laadukasta kaikessa yritystoiminnassa. Koska sama yritys hoitaa koko ketjua valikoimasta ja koeviljelystä pakkaamiseen, tilauksiin ja myyntiin, tunnemme tuotteemme erittäin hyvin. Saamme tuntuman siihen, mikä toimii. Esimerkiksi Impectassa koeviljelemme kaikkia myymiämme vihanneksia ja maistelemme itse satoa. Siksi tiedämme mistä puhumme ja voimme antaa neuvoja ja vinkkejä kaikkiin tuotteisiimme liittyen. Impectan valikoima on huolellisesti valittu. Usein otamme valikoimiin siemeniä, joilla on erityisiä ja ainutlaatuisia ominaisuuksia. Jotkut massatuotetut tai huonolaatuiset lajikkeet eivät tule kysymykseen. Lisäksi kaikki siemenet on mukautettu pohjoismaiseen ilmastoomme. Testaamme, että kaikki valikoiman siemenet voidaan kasvattaa pohjoisilla leveysasteillamme. Joitakin lajikkeita voidaan kasvattaa korkealla Pohjois-Suomessa, aina vyöhykkeillä VII ja VIII saakka. Lajikkeet, jotka eivät sovi pohjoismaiseen ilmastoomme, jätetään pois välittömästi.

Huolellisesti valitut siemenet ovat erityisiä ja korkealaatuisia

Impectan valikoimalle on ominaista epätavallinen laajuus. Olemme keränneet noin 2000 erilaista laatutuotetta katalogiimme aina hieman yleisemmistä lajikkeista aivan erityisiin lajeihin, joita ei löydy mistään muualta. Perheyrityksen pieni koko tekee meistä joustavia. Voimme ottaa valikoimaamme hyvin pieniä sarjoja ainutlaatuisia, jännittäviä siemenlajikkeita, jotka haluamme jakaa kanssasi. Impectan valikoimaan kuuluu perennojen, yrttien ja rohdoskasvien, vihannesten, luonnonkukkien, eksoottisten huonekasvien, pensaiden ja puiden ja monen muun kasvin siemeniä. Yhteistä kaikille siemenille on, että ne käyvät läpi saman laadunvarmistusprosessin. Laadukkaiden siementemme tärkeä ominaisuus on korkea itävyys. Se on usein paljon suurempi kuin idätyskokeidemme tavoitearvot. "Oikea ja puhdas" ovat avainsanoja, joita käytämme kuvaamaan siemeniä. Tämä tarkoittaa, että pakkauksessa on oikeaa lajiketta, eikä mitään muuta. Sen varmistamiseksi puhdistamme pakkauslaitteet huolellisesti ennen jokaisen uuden siemenlajikkeen pakkaamista.

Idätyskokeet ja koeviljely takaavat siementen laadun

Me Impecta Fröhandelilla teemme omat laatutarkastukset kaikille uusille tuotteille. Idätyskokeet tehdään menetelmällisesti viljelyohjeiden mukaisesti. Testiympäristöissämme simuloidaan erilaisia valo-olosuhteita ja lämpötiloja, joten idätyskokeita voidaan tehdä ympäri vuoden. Kaikkien uusien lajikkeiden idätyskokeiden toteuttaminen on aikaa vievä prosessi. Itämisaika voi vaihdella muutaman viikon ja jopa neljän-viiden viikon välillä. Kaikki kirjataan erittäin huolellisesti ja tiedot tallennetaan Impectan tuotetietokantoihin. Joskus testitulokset tarkoittavat, että siemenpusseissa olevia kasvatusohjeita on muokattava. Yksittäistapauksissa ne tarkoittavat, että tuotetta ei oteta valikoimaan. Tammikuussa Impecta aloittaa koeviljelyt myös ulkona. Kasvihuoneissa ja istutuspenkeissä Sara Larsen ja hänen kollegansa kehittävät kaikki valikoiman uutuudet. Toukokuusta kesäkuuhun tehdään myös suorakylvöä avomaalle. Koeviljely dokumentoidaan samalla tavalla kuin idätyskoe ja kaikki uudet kasvit valokuvataan. Perennoja voi olla vaikea testata arvaamattoman itämisajan vuoksi, mutta koeviljelyssä itävyys ja kestävyys ilmenevät yleensä erittäin hyvin.

Impecta suojelee ympäristöä ja kulttuuriperintöä

Impectalle käsitteet, kuten laatu, perintö ja kestävä kehitys ovat tärkeitä. Tämän korostamiseksi olemme päättäneet kerätä siemeniä, joilla on erityisiä kulttuuriperinnöllisiä ominaisuuksia EKO-laatualueillemme. Kaikki EKO-siemenemme on hyväksytty luomutuotantoa koskevien EU-määräysten mukaisesti ja ne on hyväksytty luomuviljelyyn. Impectan kasviksille tulee aina olla valittavissa EKO-vaihtoehto. Kulttuuriperinnön laatualueelta pyrimme säilyttämään biologisen monimuotoisuuden keräämällä perinteisiä, aitoja kasvilajeja. Jotkut lajikkeet ovat olleet olemassa useiden satojen vuosien ajan, ja dokumentaatio lajikkeen iästä on pakollinen, jotta se voidaan merkitä kulttuuriperinnekasviksi. Tässä keskitytään testattuihin, kestäviin lajikkeisiin, jotka jatkavat hienoa viljelyperinnettä. Mielenkiintoinen kategoria, joka myös suojelee pohjoismaista kasvistoa, ovat Impectan pohjoismaiset luonnonkasvit. Tämä sisältää suojeltavia lajikkeita, jotka saattavat olla yleisiä joissakin paikoissa, mutta joiden haluaisimme leviävän paikkoihin, joissa niitä ei nykyään esiinny, ja sillä on suuri merkitys.

Lue lisää laatualueistamme täältä

Siementen säilytyksellä ja pakkaamisella on suuri merkitys

Siemenet tulee säilyttää viileässä, pimeässä ja kuivassa paikassa. Impecta Fröhandel säilyttää kaikki siemenet itävyyden ja kestävyyden säilyttämisen kannalta optimaalisessa lämpötilassa. Pakkaukset varastoidaan jäähdytetyissä huoneissa, joiden lämpötila on mukautettu eri siementyypeille (useimmiten 15–16 astetta). Pussit, joihin pakkaamme siemenemme, ovat pölytiiviitä eivätkä päästä valoa sisään. Monissa siemenpusseissa on myös metallipinnoitteinen sisäpussi, joka takaa siemenien säilymisen kuivassa ja pimeässä paikassa. Kaikkiin siemenpusseihin on laitettu pakattaessa päivämäärämerkintä. Siementen säilyvyysajan on oltava vähintään yksi vuosi niiden myyntipäivästä. Yleensä se on huomattavasti pidempi. Kaikki siemenet, joilla on lyhyt säilyvyys, poistetaan varastostamme ja hävitetään. Jotta kestävyys voidaan taata toimituksen jälkeen, siemenet on säilytettävä oikein, eli pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa. Monet siemenistämme pakataan käsin siementen koon tai muodon vuoksi. Käsin pakkaamisessa käytetään erityisiä mittoja, jotta siemenmäärä on täsmälleen oikea jokaisessa pussissa. Pelletoidut siemenet, eli suojakoteloon suljetut siemenet, pakataan kapseleihin, jotta ne eivät vahingoitu toimituksen aikana.

Takaamme lajikkeen tunnistettavuuden ja itävyyden

Idätyskokeiden ja koeviljelyjen avulla teemme kaikkemme varmistaaksemme siementen laadun. Kaikilla siemenillämme on taattu lajikkeen tunnistettavuus ja normaali itävyys ainakin ilmoitettuun säilyvyysaikaan saakka. Jos siemenet eivät idä, asiakas saa tietenkin korvauksen. On tärkeää hankkia tietoa kasveista, joita aiot kasvattaa. Internetistä ja puutarhakirjallisuudesta löytyy hyvää tietoa. Me Impectalla pyrimme tuottamaan mahdollisimman selkeät kasvatusohjeet. Neuvoja ja vinkkejä saat myös asiantuntevalta henkilökunnaltamme. Yleensä reklamaatioissa on kyse käsittelyyn liittyvistä virheistä. Jos jonkin siemenlajikkeen kanssa tulee ongelmia, suoritamme uudet laatutestit kyseiselle toimitukselle. Ongelmalliset lajikkeet poistetaan heti valikoimastamme.


Valvonta ja määräykset

Siementen myyntiin ja pakkaamiseen Ruotsissa tarvitaan Ruotsin maatalousviraston lupa, ja sitä on noudatettava tarkasti. Ruotsin maatalousvirasto suorittaa säännöllisesti laaduntarkastuksia keräämällä siemeniä ja testaamalla niiden itävyyttä ja puhtautta. Monet siemenlajikkeet ovat vaikeita ja kalliita sisällyttää valikoimaan. Valitettavasti nykyiset määräykset suosivat usein yhdenmukaisuutta ja massatuotantoa, kuten teolliseen vihannestuotantoon tarkoitettuja siemenlajikkeita. Impecta haluaa muuttaa asian suojellakseen monimuotoisuutta sekä pienimuotoista ja paikallista tuotantoa.

 

Nopeat toimitukset

Impecta Fröhandelin verkkokaupassa on tarjolla koko valikoima ympäri vuoden. Toimitamme sekä EU:n sisällä että sen ulkopuolelle. Nopeat ja tarkat toimitukset ovat aina olleet meitä ohjaava periaate. Pohjoismaissa tilaus toimitetaan pääsääntöisesti viikon sisällä. Jotta toimitusvarmuus olisi mahdollisimman korkea, olemme ottaneet käyttöön valvontajärjestelmän tilausten käsittelyyn. Tiheä vuorottelu tilauskeräilyssä minimoi virheellisten toimitusten riskin ja virtaviivaistaa käsittelyä.

Ainutlaatuinen siemenluettelo

Impectan siemenluettelo on alalla ainutlaatuinen ja jokaista uutta painosta odotetaan innolla viljelijäystäviemme keskuudessa. Luetteloa käytetään uusien siementilausten inspiraationa, mutta myös yleisesti kasvimaailman eri lajien ja lajikkeiden hakuteoksena. Siemenluettelo sisältää Impectan koko valikoiman, n. 2000 erilaista laatutuotetta, kuvineen ja kuvausteksteineen. Katalogi julkaistaan kerran vuodessa ja sen voi tilata täältä sivuiltamme.

Tilaa Impecta Fröhandelin luettelo täältä.

Viikon siemenlajike

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

Små frestelser

Odla en guldmedaljör som serverar dig utsökta godsaker hela säsongen. Inbäddade i lummig grönska lockar mängder av små tomatfrestelser med frisk syra och mustig sötma. De droppformade, orange frukterna sitter periodvis så tätt att de ser ut att knuffas och trängas om utrymmet. Med sina kraftfulla stjälkar bär den lilla busken upp dem alla och står stadigt när sommarvindarna susar. Körsbärstomat F1 'Tiny Temptations Orange' är en ynnest att odla, inte bara för smaken och den vackra plantans skull utan för att den är så frisk och sund – bladmögel biter inte på denna tuffing. Välj en varm och skyddad plats i krukor och lådor och njut av din tomatsommar med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

Allt du önskar

Chili samlar odlare över hela världen i sällskap där frukterna hyllas och respekteras för sin delikata arom och intensiva hetta. I mästerskap prisas den modige som kan uthärda mest styrka med lugnet i behåll. Men all chili är inte het som lava − för dig som uppskattar smaken med räds hettan är veckans frösort början på en fin vänskap. Havannapeppar 'Biquinho Amarela' är en gullig minichili vars namn betyder ’gul liten näbb’ och syftar på fruktens udda form. 'Biquinho Amarela' ger dig allt du önskar i fin, mustig chilismak men utan att bränna till. Innanför det solgula, krispiga skalet gömmer sig ett saftigt fruktkött med toner av citrus. Odla denna fina, välsmakande och vänliga chili till sommarens grillgrönsaker och till marinader, vinäger och picklesinläggningar.

2024-01-14

4.6/5 (9142)
2024-05-19
Aina nopea toimitus ja erittäin hyvä siemenvalikoima.
- Vanja L
2024-05-18
Kaikkea ei ole saatu
- Marianne T
2024-05-18
Super lyhyt toimitus
- Christina K
2024-05-18
Hyvä valikoima! Pikatoimitus!
- Anneli C
2024-05-17
Elä hyvin ja nopeasti
- Ann-Charlotte
2024-05-17
Super tyytyväinen. Ei voi parantua.
- Irene L
2024-05-17
Fin palvelu.
- Thomas L
2024-05-17
Erittäin tyytyväinen toimitukseen ja siemeniin, jotka nyt itää täällä kotona.
- Viktoria N
2024-05-17
On tyytyväinen asiakas. Suuri valikoima erilaisia siemeniä.
- Kerstin J
2024-05-16
Kaikella tavalla sujuvaa verkkokauppamyyntiä; hyvä yhteydenpito, nopea postitus, laadultaan erinomaisettuotteet ja monipuolinen valikoima.
- Anita J
2024-05-16
Siemenet tulivat nopeasti ja laatu hyvä. 
- Tiina V
2024-05-16
loistava helppo superpalvelu
- Palli L
2024-05-16
Laaja valikoima ja nopea toimitus!
- Monica N
2024-05-16
Mahtavia tuotteita ja palvelua!
- Yvette A
2024-05-16
Olin hyvin tyytyväinen!
- Ralf D
2024-05-16
Luotettava, siemenet kulkenut hyvin Suomeen.
- Anna N
2024-05-16
haluaisi laajemman valikoiman luomusiemeniä yleensä, mutta erityisesti kasvisten siemeniä
- Trine D
2024-05-16
Tilausten toimitus toimii erinomaisesti ja siementen itävyys on todella hyvä.
- Taina M
2024-05-16
Olen museopuutarhuri, ja arvostan useiden siemeniemn historiallisuutta ja alkuperätietoja
- Aaja P
2024-05-15
Erittäin tyytyväinen hintoihin ja nopeaan toimitukseen.
- Adib R
Are you in the right place?
Continue to impecta.fi