Uutuus
Joulukalenterin ryhmässä Joulukalenterin @ Impecta Fröhandel (10500)
Joulukalenterin
Joulukalenterin
Joulukalenterin
Joulukalenterin

Joulukalenterin

Kutsutaan myös nimellä:

Tämän vuoden joulukalenteri on saatavilla myös suomalaisille asiakkaillemme. Huomioithan, että kalenteria on hyvin rajoitettu määrä ja sisältö on kirjoitettu ruotsiksi.

I år kan du räkna ner till jul med odlarglädje från oss på fröhandeln. I vår vackra adventskalender gömmer sig fröer och tillbehör som värmer odlarsjälen varje dag – från första december till julafton och hela nästa säsong. 

Odlingsglädjen är på topp varje dag fram till jul. I vår kalender får du totalt 43 produkter och 1 överraskning:
  • 37 olika frösorter av ettåriga blommor, perenner, grönsaker och kryddor. Varav 4 limiterade fröpåsar bara för adventskalendern.
  • 6 olika tillbehör till din odling av både nyheter och limiterade produkter.

Tämän vuoden joulukalenteri on saatavilla myös suomalaisille asiakkaillemme. Huomioithan, että kalenteria on hyvin rajoitettu määrä ja sisältö on kirjoitettu ruotsiksi.

I år kan du räkna ner till jul med odlarglädje från oss på fröhandeln. I vår vackra adventskalender gömmer sig fröer och tillbehör som värmer odlarsjälen varje dag – från första december till julafton och hela nästa säsong.
Hinta: €120.54
 
Tuote nro:
10500
Varastotila:
Kauden loppu
Hos oss har adventskalendern funnits med under lång tid. Hela säsongen har vi haft roliga diskussioner för att skapa inspirerande överraskningar för alla odlare. Ge en adventskalender till dig själv, till odlarvänner eller varför inte som en present till kollegor − för att odlarglädje är delad glädje.

Vad finns inuti lådorna?
Vi inspirerar med sorter till dina egna sommarbuketter, till kryddskafferiet och till perennrabattens återkommande fägring som lockar pollinerande insekter till din trädgård. Du hittar också en mångfald av nyttiga och smakrika överraskningar till odling av ätbart i grönsaksland, lådor och köksfönster. Vi passar förväntansfullt på att introducera spännande och helt unika sorter, bara för adventskalendern.

En adventskalender av odlare för odlare överraskar förstås också med smarta tillbehör för nästa säsong. Se fram emot att öppna luckor till prylar som gör sådden och skötseln av dina plantor enklare. Några decemberdagar kommer bjuda på spännande prover på substrat för bättre tillväxt av starka och friska plantor.

I sista luckan väntar en liten extra överraskning till våra odlarvänner som blickar fram mot nästa odlingssäsong. Med en adventskalender från oss på fröhandeln väcks vårens förväntningar och sommarens drömmar om blomning ock skörd redan i december.

Totalt får du 43 produkter + 1 överraskning.

Viljelytarvikkeet

Viljelijöiden suosikkeja

Muut ostivat myös

60 % Tarjous
Kähäräpersilja 'Moskrul 2'
€0.64 (€1.62)
Osta
Tietoja
60 % Tarjous
Kesäporkkana 'Amsterdam 3'
€1.46 (€3.67)
Osta
Tietoja
Uutuus 60 % Tarjous
Kasvihuonekurkku F1 'Ayda'
€3.10 (€7.75)
Osta
Tietoja
15 % Tarjous
Merkintäkynä Standard
€2.28 (€2.69)
Osta
Tietoja
60 % Tarjous
Paprika 'Yellow California Wonder'
€1.02 (€2.55)
Osta
Tietoja
60 % Tarjous
Salaattivuonankaali 'Verte de Cambrai'
60 % Tarjous
Pak Choi 'Arax'
€1.46 (€3.67)
Osta
Tietoja
60 % Tarjous
Kiinanasteri 'Chamois Turm'
€1.46 (€3.67)
Osta
Tietoja
60 % Tarjous
Kasvihuonekurkku F1 'Flamingo'
€2.43 (€6.08)
Osta
Tietoja

Viikon siemenlajike

Glamorös blåklint

Gammaldags blåklint minner om barndomens somrar då solen alltid sken från en klarblå himmel som gick ton i ton med klinten på ängen. Men denna rara blomma slår ut i många fler färger än så – alla lika vackra. Blåklint 'Red Boy' för in glamour i sommarromantiken med skimrande hallonrosa, fluffiga blommor. De ser ut att sända ett kaxigt budskap om att våga ta ut svängarna och överraska betraktaren. I vimlet på en klassisk sommaräng är ’Red Boy’ en självklar lagspelare men blomman kan också sprida elegans i sommarrabatten. Som snitt är klinten ett fint inslag i en blandad, färsk bukett eller som helt ett fång att ta in och torka till vintern.

2024-05-26

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

Små frestelser

Odla en guldmedaljör som serverar dig utsökta godsaker hela säsongen. Inbäddade i lummig grönska lockar mängder av små tomatfrestelser med frisk syra och mustig sötma. De droppformade, orange frukterna sitter periodvis så tätt att de ser ut att knuffas och trängas om utrymmet. Med sina kraftfulla stjälkar bär den lilla busken upp dem alla och står stadigt när sommarvindarna susar. Körsbärstomat F1 'Tiny Temptations Orange' är en ynnest att odla, inte bara för smaken och den vackra plantans skull utan för att den är så frisk och sund – bladmögel biter inte på denna tuffing. Välj en varm och skyddad plats i krukor och lådor och njut av din tomatsommar med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

4.6/5 (10988)
2024-06-19
Laadukkaat siemenet ja nopea toimitus!
- Liselotte F
2024-06-19
Hyvä valikoima, nopea toimitus.
- Maritta K
2024-06-19
Tilatut siemenet toimitettiin nopeasti ja täydellisesti. Valitettavasti siemenpusseissa on vain ruotsinkieliset etiketit, joten tieto siitä, milloin ja miten siemenet kylvetään, täytyy saada netistä.
- Stefan W
2024-06-19
Aina hyvä valikoima. Olen käynyt ostoksilla useamman vuoden ja ostan siemeniä, joita kaupasta ei löydy, esim. yrttejä, niittykukkia jne. Olen aina tyytyväinen.
- Beata C
2024-06-19
Hyvä!!!!!!!
- Maria W
2024-06-19
Hyvä hyvä hyvä!
- kund
2024-06-19
Hyvä valikoima ja nopeat toimitukset
- Monica M
2024-06-19
Hyvä hinta ja nopea toimitus
- Sven-Åke Z
2024-06-19
Nopeat toimitukset
- Bo N
2024-06-19
Hei, olen erittäin tyytyväinen, kaikki sitruunakurkun siemenet kasvavat kauniisti!
- Grazyna T
2024-06-19
Hyvä tuotteiden laatu.
- Charmaine K
2024-06-19
Hyvä alennus ja nopea toimitus! 👍
- Eva-May B
2024-06-19
Impectalta löydät kaiken. Mitä ei löydy mistään muualta, löytyy Impectalta.
- Lise-Lotte F
2024-06-19
erittäin hyviä siemeniä, toimitetaan nopeasti, joitain siemeniä myynnissä, mutta parasta vuoteen 2025 asti
- Hairi C
2024-06-19
Nopea toimitus.
- Gitte P
2024-06-19
Pääosin tyytyväinen siemeniin. Mutta ne ovat erittäin kalliita 👍 Nopeat toimitukset ja laaja valikoima!
- Eva G
2024-06-19
Erittäin hyvä laatu
- Siegfried N
2024-06-19
Hyvä tuote, nopea toimitus.
- Hans L
2024-06-19
Hei! Hyvät ja selkeät tiedot siemenpusseista. Joskus huonon itävyyden vuoksi kyseenalaista laatua, mutta asiakaspalvelu vastaa nopeasti valituksiin ja antaa suoran korvauksen, mikä on mielestäni ammattimaista hoitoa. Ehkä vähän hidas kuljetus... Terveisin Gunilla
- Gunilla W
2024-06-19
Nopeat luotettavat toimitukset. Hyvä valikoima.
- kjersti h
Are you in the right place?
Continue to impecta.fi