Sinilaukka 40 kpl ryhmässä Vinkkejä / Sipulit ja mukulat @ Impecta Fröhandel (466660)
Sinilaukka 40 kpl
Sinilaukka 40 kpl
Sinilaukka 40 kpl
Sinilaukka 40 kpl
Sinilaukka 40 kpl

Sinilaukka 40 kpl

Allium caeruleum

Kutsutaan myös nimellä:

Viehättävä laukka, pieniä, taivaansinisiä kukkapalloja ohuissa varsissa. Erittäin kaunis perennapenkin reunassa ja laventelien joukossa. Vetää puoleensa pölyttäviä hyönteisiä. Kaunis lajike, joka kannattaa päästää leviämään puutarhaan vapaasti. Ihastuttavia leikkokukkina, niin tuoreina kuin kuivattuinakin.

Istuta sipuli näin:

Istuta sipulit mahdollisimman pian sen jälkeen kun olet tuonut ne kotiin. Säilytä sipuleita kuivassa ja ilmavassa paikassa istutukseen asti. Kaiva yksi reikä sipuliryhmälle tai useita yksittäisiä reikiä kullekin sipulille. Kukkasipulin koko määrää istutussyvyyden. Kaiva n. kaksi kertaa niin syvä reikä kuin sipulin koko on. Jos aiot istuttaa paljon kukkasipuleita, voi olla hyvä käyttää sipulirautaa. Istuta sipuli maahan aina kärki ylöspäin. Ruokalusikallinen luujauhoa istutusreikään takaa terveet ja kestävät sipulit. Peitä mullalla ja kastele hyvin istutuksen jälkeen. Sipuleita voi istuttaa koko syksyn pakkasten tuloon asti.
Hinta: €9
Tuote nro:
466660
Varastotila:
Kauden loppu
Siementen määrä: 40
Kasvupaikka: aurinko-puolivarjo
Korkeus: 40 cm
Kylvöaika: syys - joulukuu
Kukinta-aika/sadonkorjuuaika: kesäkuu - syyskuu
Monivuotinen: Monivuotinen
osta 3 maksa 2

Viljelijöiden suosikkeja

Uutuus 30 % Tarjous
Kaktusdaalia 'Gerry Scott' 1 kpl
€5.25 (€7.50)
Osta
Tietoja
Uutuus 30 % Tarjous
Kaulusdaalia 'Teesbrooke Audrey' 1 kpl
Uutuus 30 % Tarjous
Koristedaalia 'Eveline' 1 kpl
Uutuus 30 % Tarjous
Koristedaalia 'Pink Isa' 1 kpl
€5.80 (€8.30)
Osta
Tietoja
Uutuus 30 % Tarjous
Lautasdaalia 'Café au Lait Rosé' 1 kpl
Uutuus 30 % Tarjous
Lautasdaalia 'Café au Lait Royal' 1 kpl
Uutuus 30 % Tarjous
Lautasdaalia 'Café au Lait Twist' 1 kpl
Uutuus 30 % Tarjous
Lautasdaalia 'Café au Lait' 1 kpl
Uutuus 30 % Tarjous
Pionidaalia 'Bishop of Llandaff' 1 kpl

Muut ostivat myös

Uutuus
Pinaatti F1 'Samos'
€5.49
Osta
Tietoja
Tarjoushinta Tarjous
Aurinkoenergialla toimiva kastelujärjestelmä C24L
Pölyttäjäkasvit
Osta 3 maksa 2
Kesäkukkasekoitus
€5.49
Osta
Tietoja
Pölyttäjäkasvit
Osta 3 maksa 2
Niittykasvilajitelma 'Mehiläiskasvit'
Pölyttäjäkasvit
Osta 3 maksa 2
Niittykasvilajitelma 'Kulttuuriperintö'
Tarjoushinta Tarjous
Aurinkoenergialla toimiva kastelujärjestelmä C12L

Rubrik

Viikon siemenlajike

Blommande konstverk

Under nästan hundra år, från sent 1800-tal till slutet av förra seklet, levde konstnären och trädgårdsmästaren Cedric Morris. Hans brinnande passion för blommor syntes i såväl konsten som i den vackra trädgården i grevskapet Suffolk, nordost om London. Cedric älskade vallmor och särskilt sorter med dova kulörer på de skira kronbladen. I sina rabatter rensade han envist bort blommor i starkt orange och rött till förmån för milda pasteller. Och där någonstans, på Cedrics ägor, såg kornvallmo ’Mother of Pearl’ dagens ljus. Dovt antikpurpur, milt pastellrosa och åsklila med silvriga inslag var precis de finstämda toner denna blomsterälskande målare hade drömt om.

2023-05-28

Minnesvärd elegans

I rabatter skapas små världar av blommor med plats för en mångfald av karaktärer. En del arter blommar enligt devisen att underbart är kort, med iögonfallande blomning på svajiga stjälkar under några veckor. Andra tar en resolut och stabil plats i blomstervärlden under hela sommaren och tidig höst. Som praktvädd ’Fire King’ − en ettåring som önskar bli ihågkommen. På stadiga men ändå nätta stjälkar reser den sig stilfullt ur sin egen grönska. I juli slår en förtjusande blomma ut. Den väldoftande vädden ’Fire King’ är tät, välformad och färgad i scharlakansrött med vitt strössel i topparna. Så fröerna för ett elegant tillskott i sommarens blomning, liksom i färska och torkade buketter.

2023-05-21

Nordisk mästare

Som en av få grödor har kålroten inga vilda släktingar. Under 1600-talet såg den dagens ljus i Norden genom en korsning mellan rova och kål. Detta var före potatisens genomslag och behovet av nyttiga och tåliga grödor var skriande. På västgötska kallades den nya livsviktiga roten för rotabagge. Fröer skeppades utomlands till Skottland och Frankrike där kålrot än idag heter rutabaga. När potatisen stormade in i de svenska hushållen på 1800-talet föll kålroten i glömska. Tack vare Programmet för odlad mångfald och det stora fröupproret har många sorter av fröer till kålrot samlats in och nu odlas de återigen för sin nytta och smak. Prova kålrot 'Champion' och lär känna en nordisk mästare.

2023-05-14

Skönhet som varar

När försommarens intensiva fägring har dragit sig tillbaka skjuter riddarsporrarna fart för att blomma med liv och lust tills hösten tar vid. Blommorna gömmer pollen och nektar som lockar små gynnare till trädgårdens rabatter och krukor. Den romerska riddarsporren 'Fancy Belladonna' är ettårig och sparar inte på krutet under sitt enda framträdande. Utsökta, långstjälkiga blomspiror kläs med stjärnformade, enkla blommor i ljuslila till mjukt rosa. Mörka strimmor ger kronbladen extra liv. När sporrens nedersta blomma har slagit ut och toppen fortfarande har en outslagen knopp är tiden utmärkt att plocka 'Fancy Belladonna för att torka till vinterns buketter och skönhet som varar länge.

2023-05-07

Sommarjuveler

Bland odlingens höjdpunkter finns sådden av sommarblommor i vårvarm jord. När är det då äntligen dags? En engelsk sägen berättar om ett råd från herrgårdarnas trädgårdsmästare: Om du vill veta när du kan börja så, ta av byxorna och sätt dig på marken − känns det inte alltför obehagligt är jorden redo att bruka. Mer nutida vägledning är att rulla en näve jord i handflatan; trillar den lätt sönder kan du börja så. En blomma som kom i jorden runt många slott och gårdar var sommarklätten − även kallad ängens juvel. 'Queen Formula mix' slår ut i skira blommor i en palett av vitt och purpurrosa. Sommarklätten svävar högt på sirliga stjälkar och ser gärna vallmo och blåklint som sina grannar.

2023-04-23

Krispig krydda

Vårsolen värmer jorden som äntligen har torkat upp efter vinterns eviga blöta. Det är tid att så grönsakerna som ska bli säsongens första skörd. Fröer till rädisa 'Felicia' petas ner någon centimeter i kökslandets mylla. Där tar det inte många dagar innan en grodd spränger igenom fröskalet för att leta sig upp mot markytan. Väl ovan jord bildas två hjärtblad som kommer försörja den lilla plantan med näring första tiden. Snart frodas rädisans blast och fylls i solljuset av energi att skicka ner till den växande roten. När det är dags att dra upp purpurfärgade 'Felicia' ur jorden väntar smakupplevelsen av säsongens första, krispigt kryddiga och ljuvligt goda rädisa.

2023-04-16

Fluffigt ögongodis

Som en kudde att vila kinden mot är den fyllda solrosen 'Gummy Bear'. Ett fluffigt ögongodis som kommer samla beundrare under sommarens spektakulära blomning. Heldubbla, citrongula solrosor flockas ovan tät grönska och ser nästan ut att ömsint knuffa varandra fram och tillbaka. Upplevelsen blir böljande, gula vågor att vila blicken i. En generös blomning ger dig utrymme att ta in 'Gummy Bear' i sommarens vaser, där solrosen står länge i sin fulla prakt. I trädgården fortsätter blomningen till september då den gula färgen djupnar i sensommarsolens varma ljus.

2023-04-09

Succé i köket

I växtriket är kål kungen av variation. Kåldynastin har regerat länge och brett ut sig över världen med lockelser i olika smak, form och färg. Den koniska spetskålen 'Express', är en sort som tagit variation till en egen nivå. Under sommaren skördas de första toppiga huvudena, tätt bundna av ljusgröna, krispiga blad. Den söta och milda smaken gör succé i köket. Spetskålen kan njutas rå eller fylld och bakad i ugn. Den kan också ångas, bräseras, stekas, friteras, ugnrostas, picklas och syras. Kålhuvudena står gärna kvar i grönsakslandet en bit in på hösten för att sedan lagras inför vinterns variationsrika tillagning. Odla spetskål ’Express’ och upplev glädjen som det värdefulla kålsläktet skänker i såväl köket som grönsakslandet.

2023-04-02

Valitse maa

Sulje ja jatka eurolla