Ilmainen toimitus kaikille siemenille koko heinäkuun ajan (koskee halvinta toimitustapaa).

Daaliat talvella – kaiva ylös

Kun daaliat ovat lopettaneet kukintansa ja pakkanen alkaa purra kovaa, on aika kaivaa mukulat esiin ja laittaa ne talven yli säilöön. Siellä ne lepäävät, kunnes lämpö palaa ja uusi kasvukausi odottaa.

Talvisäilytä daaliat näin

Älä unohda merkitä daalioitasi

Kun kausi lähenee loppuaan ja daaliat kukkivat vielä, on järkevää merkitä ne. Kun mukulat on kaivettu esiin, on vaikea sanoa, mikä on mikä. Kiinnitä esimerkiksi vedenpitävä tarra paksun varren tyveen ja kirjoita ryhmän ja lajikkeen nimi vedenpitävällä kynällä. Jos et tiedä mikä daalia on kyseessä, voit kirjoittaa kukan värin ja kasvin korkeuden.

Katso kaikki daaliamme >>

Daalia ensimmäisten pakkasten jälkeen

Sinun ei tarvitse kiirehtiä mukuloidesi esiin kaivamisessa. Syksyllä energia maanpäällisestä kasvista varastoituu juureen. Anna tämän prosessin jatkua niin pitkään kuin mahdollista. Kun valo hämärtyy ja yöt kylmenevät, mukulat alkavat valmistautua talvilepoon. Tämä on myös tärkeä prosessi, sillä mukulan ympärille muodostuu suojakuori ennen talvea.

"Ensimmäisten pakkasten jälkeen" on hieman harhaanjohtava, koska alkusyksystä voi olla satunnaisia ​​pakkasöitä. Kun kylmä valtaa puutarhasi ja pakkasyöt ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, on aika miettiä daaliamukuloiden talvisäilytystä.

Kaiva mukulat ylös

Kun on aika kaivaa daaliamukulat ylös, leikkaa kaikki varret noin 10 senttimetriä maanpinnasta. Voit myös kaivaa ensin ja leikata varret myöhemmin. Kaiva reilusti kasvin ympäriltä, ​​osittain siksi jotta et vaurioita mukuloita, toisaalta siksi, että saat mukaan kesän aikana muodostuneet mukulat, jotka kukkivat ensi kaudella.

Ravista multa pois mukuloista ja laita ne kuivumaan ilmavaan paikkaan muutamaksi päiväksi esimerkiksi sanomalehtipaperille suurelle pöydälle sisälle tai varastoon.

Säilytä daaliat viileässä

Siisti mukulat ennen niiden laittamista talvisäilöön. Leikkaa pois ohuet, piikkimäiset juuret ja mukulat, jotka ovat pehmeitä tai pieniä ja ohuita. Nyt on talvisäilytyksen aika. Valitse paras vaihtoehto kotisi olosuhteiden mukaan. Muista nämä:

  1. Säilytä daaliamukuloita viileässä, mutta plussan puolella, esimerkiksi varastossa, autotallissa tai kellarissa.
  2. Säilytä daaliamukuloita ilman kosteutta, mutta ei täysin kuivana. Laita ne esimerkiksi laatikkoon olkien tai kuivikkeen kanssa. Kostuta mukuloita aika ajoin ja jos ne näyttävät täysin kuivilta. Voit ripotella niitä kevyesti vedellä.
  3. Säilytä mukuloita pimeässä varastotilassa tai autotallissa talvilepoa varten.

Dahlia ruukussa - talvisäilytys

Jos kasvatat daaliaa ruukuissa, voit talvettaa mukulat ruukun mullassa. Aseta koko astia jäätymättömään paikkaan, viileään ja pimeään.  

Voit myös ottaa koko multapaakun pois ruukusta ja laittaa sen paperipussiin tai puulaatikkoon. Jos sinulla ei ole tarpeeksi tilaa, kaiva mukulat esiin ja tee kuten kukkapenkin maassa kasvatettujen daaliamukuloiden kanssa.  

Nyt on vain annettava mukuloiden levätä ja odottaa uutta daalian kukintakautta. Täältä löydät artikkeleita daalian kasvattamisesta. Ennen seuraavaa kautta voit aloittaa: Kasvata daalian mukuloita.

Impecta Fröhandel

På Impecta Fröhandel delar vi gärna med oss av vår kunskap. Här samlar vi jordnära artiklar om odling och frösådd samt utvalda sorter som vi lyfter fram lite extra under rubriken Veckans frösort. Välkommen till Jordnära – tankar och tips för odlarvänner.

Viikon siemenlajike

Kesäinen tanssi

Jo nupulla ollessaan tämä kukka herättää uteliasta ihmettelyä. Vaaleanvihreä nuppu lepää tillimäisen lehdistön muodostaman kauluksen päällä. Kun puutarha on keskikesällä täydessä kukassa, tarhaneito 'Miss Jekyll Rose' avaa suloiset, puoliksi kerrannaiset kukkansa valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyissä. Terälehdet näyttävät siltä kuin ne olisi leikattu silkkipaperista. Avautuneet kukat tanssivat lehtien yläpuolella ja uudet nuput odottavat vuoroaan vehreyden seassa. Harvinaislaatuinen kukinta jatkuu läpi kesän, mutta kauneus ei pääty siihen. Syksyllä vuoron saavat pieniä taideteoksia muistuttavat vaaleanruskeat siemenkodat, joita kauniisti kuivuneet liuskaiset lehdet kannattelevat. 'Miss Jekyll Rose' tanssii puutarhassa yhden kesän, mutta kuivatuissa kukkakimpuissa se ilahduttaa vielä pitkään.

Lue lisää
Maukas maltsa

Nimi maltsa ei lupaa hyvää, jos tavoitteena on niittää menestystä puutarhoissa ja kasvimailla. Jotkut saattavat haukkua jopa rikkaruohoksi. Maltsoja on kuitenkin useita erilaisia, joten älä torju niitä kaikkia. Kirkkaanvihreä tarhamaltsa ansaitsisikin lämpimän vastaanoton. Lämpimissä maissa sitä kutsutaan kesäpinaatiksi ja arvostetaan korkealle, sillä se säilyttää raikkautensa myös helteessä. Tarhamaltsa kohoaa metrin korkeuteen kasvattaen vitamiinipitoisia ja hyvänmakuisia lehtiä. Nuoria versoja kerätään suoraan salattiin ja täysikasvuiset lehdet kypsennetään pinaatin tapaan. Syksyllä ilmestyvät näyttävät siemenkodat ovat omiaan erilaisiin asetelmiin ja maljakoihin. Maukas maltsa kylvetään suoraan lämpimään kevätmaahan ja sen jälkeen korjataan erissä koko kesän ajan.

Lue lisää
Kulinaarista eleganssia

Tämä kertakaikkisen herkullinen papu tarjoaa pitkiä, herkkiä, kirkkaan violetin värisiä palkoja. Salkopapu 'Carminat' on tunnettu hiutalemaisesta koostumuksestaan ​​ja fantastisesta maustaan, jossa on hieman pähkinäinen vivahde. Ainutlaatuinen ulkonäkö on katseenvangitsija niin viljelyssä kuin lautasella. 'Carminat' tuo ruokiin eleganssia ja kulinaarisia elämyksiä - olipa se sitten salaatissa, keitossa tai lisukkeena. Anna kauniin salkopavun kiertyä säleikköä pitkin tai kasvaa pitkäksi ja odota kesän ja syksyn herkullista satoa ja täysin säikeettömiä palkoja.

Lue lisää
Loistokas ruiskaunokki

Vanhanaikainen ruiskaunokki tuo mieleen lapsuuden kesät, jolloin aurinko paistoi aina kirkkaalta siniseltä taivaalta sävy sävyyn niityllä kukkivien ruiskaunokkien kanssa. Tämä ihastuttava kukka on saatavilla useissa eri väreissä - kaikki yhtä kauniita. Ruiskaunokki 'Red Boy' tuo glamouria kesäromantiikkaan hohtavan vadelmanpunaisilla, pörröisillä kukilla. Ne tuntuvat lähettävän itsevarman viestin siitä, että uskalla kokeilla ja yllättää. Klassisella niityllä 'Red Boy' on hyvä tiimipelaaja, mutta kukka voi levittää eleganssiaan myös kukkapenkkeihin. Tuoreet kukat ovat mukava elementti sekakimpussa ja kukat voi myös kuivata talvea varten.

Lue lisää
4.6/5 (12343)
2024-07-15
Hyvä laatu ja nopea toimitus. Kaikki hienoa!
- Michael K
2024-07-15
Pikatoimitus
- Birgitta L
2024-07-15
Nopea toimitus, helppo löytää etsimäsi, todella hyvä
- Lars-Erik E
2024-07-15
Hyvä palvelu ja nopea toimitus
- Arne J
2024-07-15
Suuri, laaja valikoima ja nopea
- Marianne B
2024-07-15
Parasta, joka kerta!
- Jörgen A
2024-07-15
Sinulla on laaja valikoima ja mielenkiintoisia siemeniä kokeiltavaksi! Toimitus ja hinnat mahtavat!! Kiitos! / Pomo Krokekissa
- Bo T
2024-07-15
Nopea toimitus hyvät siemenet olet vain paras
- ulla-britt k
2024-07-15
Erinomaiset tavarat ja luotettava toimitus!
- Mari H
2024-07-15
Hyvälaatuisia siemeniä ja kasveja!
- Inger H
2024-07-15
Aina hyvää palvelua kun soitan asiakaspalveluun!
- Annika D
2024-07-15
nopea toimitus ja edullinen hinta
- Sol-Britt B
2024-07-15
Nopeat toimitukset
- Eva L
2024-07-15
Hyvä toimitus ja nopea tilauksen käsittely
- ingalill N
2024-07-15
Saimme hyviä siemeniä
- Tor F
2024-07-15
Tilaus on toiminut moitteettomasti.
- Mats L
2024-07-15
Mukava tehdä ostoksia heidän verkkosivuillaan ja aina tyytyväinen siemeniin!
- Jan T
2024-07-15
Nopeaa ja sujuvaa palvelua!
- Lillemor M
2024-07-15
Hinta hyvä. Nopea tilauksen käsittely. Mutta Postnord on erittäin hidas
- Bent C
2024-07-15
Hyvä valikoima. Joitakin epätavallisia siementyyppejä
- Eliane H
Are you in the right place?
Continue to impecta.fi