Jordnära - Tip och tankar för odlarvänner
Kasvata vihanneksia ja kukkia

Kesäkukkien kasvatus vihannesten seassa on sekä kaunista että fiksua. Käytät tilaa ja houkuttelet pölyttäviä hyönteisiä puutarhaasi. Täältä saat inspiraatiota ja hyviä neuvoja.

Lue lisää
Kylvä ja kasvata auringonkukkia

Auringonkukkia on moneen makuun; ylväänä kukkapenkissä seisovista jättiyksilöistä ruukuissa ja kukkapenkin reunoissa kasvaviin miniatyyreihin. Auringonkukat ovat erittäin kauniita ja kestäviä leikkokukkia. Ilman sen suurempia ponnisteluja ne kukkivat keskikesästä alkusyksyyn.

Lue lisää
Kasvata kaivamatta

No dig - menetelmä on trendi viljellä ilman kaivamista ja maaperän kääntämistä. Menetelmä on todella vanha ja sen avulla voidaan nopeasti tehdä mukava kasvupenkki suoraan nurmikolle. Se on juurikin niin yksinkertaista.

Lue lisää
Kasvata daalian mukuloita

Daalian mukuloita on mahdollista istuttaa suoraan kukkapenkkiin, mutta esikasvatuksesta on etunsa. Esikasvattamalla mukuloita ensin ruukussa kukinta alkaa aikaisemmin ja kasvit kestävät paremmin tuholaisia.

Lue lisää
Daaliat talvella – kaiva ylös

Kun daaliat ovat lopettaneet kukintansa ja pakkanen alkaa purra kovaa, on aika kaivaa mukulat esiin ja laittaa ne talven yli säilöön. Siellä ne lepäävät, kunnes lämpö palaa ja uusi kasvukausi odottaa.

Lue lisää
Kasvata daalioita penkissä ja ruukussa

Daaliat ovat upeita kukkia, joita löytyy monenlaisissa väreissä ja muodoissa. Daalioihin on helppo rakastua ja monet ryhtyvät niiden keräilijöiksi. Kasvata suosikkejasi ja uusia jännittäviä daalialajikkeita kukkapenkissä ja ruukuissa.

Lue lisää
TUOTE 1-6 71.1 2 3 4  Seuraava »  | Näytä kaikki 

Viikon siemenlajike

Lapsellista viljelyiloa

Retiisi on omituinen pieni kasvis. Siemenet ehtivät hädin tuskin peittyä mullalla, kun versot jo heräävät eloon. Kärsimätön voi tuntea olonsa onnekkaaksi, sillä pienet versot tulevat esiin muutamassa päivässä ja jo ensimmäinen kasvusto on kyllästetty kirpeällä maulla. Pienet pyöreät juuret kaivautuvat nopeasti maan alle ja retiisin yläpinta hohtaa maan pinnalla kuin pieni kuu. Kun 'Easter Egg' retiisin siemenet kasvavat, kasvimaa värjäytyy pienillä punaisen, keltaisen, valkoisen, vaaleanpunaisen ja violetin sävyisillä palleroilla. Vedä kokonainen nippu ylös ja tunne lapsellinen kasvattamisen ilo, jonka herättävät mielikuvitukselliset, moniväriset juuret. Viehättävä "Easter Egg" innostaa nuoria puutarhureita - kasvata niitä lasten kanssa keittiöpuutarhoissa, laatikoissa ja ruukuissa ja poimi värikkäitä retiisejä koko kesän.

2024-03-31

Kimmeltävät pilvet

Ehkä tämä on uuden ihanan ystävyyden alku tuoksuherneiden kanssa. Pitkissä varsissaan 'Spencer Nimbus' puhkeaa kukkiin, jotka tuovat mieleen sadepilvet. Tyylikkäät hopeanvalkoiset terälehdet ovat reunoilta sinivioletit ja väri syvenee kukan kypsyessä. Nimbus on latinankielinen sana, joka tarkoittaa pilveä, joka ilmoittaa sään muuttumisesta sateen suuntaan. Pilvisenä kesäpäivänä Spencer Nimbuksen väriskaala saa dramaattisen luonteen, mutta kun auringonsäteet murtautuvat pilvipeitteen läpi, kukat muuttuvat hillityn värisinä hohtaviksi pilviksi. Esikasvata tuoksuherneet kevään aikana, jotta saat nauttia kesän tuoksuvimpien ja runsaimmin kukkivien yksivuotisten kasvien kukista aikaisemmin.

2024-03-17

Persikkaunelmia

Tsinnia tuo mieleen intohimoisen kukinnan, jossa kaikki värit ovat kauniita yhdessä. Eloisat vaaleanpunaiset, punaiset, oranssit ja keltaiset kukat seisovat vierekkäin kauniissa harmoniassa alkukesästä aina syksyn loppuun asti. Nyt näyttämölle astuu uusi tsinnia pehmeissä persikanpunaisen sävyissä. Kesän sinisen taivaan alla kukat loistavat kirkkaasti, kun taas syysaurinko antaa terälehdille pehmeän hehkuvan värin. Tsinnia 'Zinderella Peach' puhkeaa viehättäviin kerrottuihin kukkiin, joiden keskellä on röyhelöinen tupsu. Leikkisänä kontrastina tähän pörröiseen persikkaunelmaan ilmestyy toisinaan yksinkertaisia ​​kukkia. Kasvata 'Zinderella Peach' kukkapenkissä ja ruukussa ja poimi rohkeasti kukkakimppuihin - uudet kukat ilahduttavat koko kesän ajan.

2024-03-10

Pienet houkutukset

Kasvata kotonasi kultamitalistia, joka tarjoaa sinulle makeita herkkuja koko kauden ajan. Rehevän vehreyden keskeltä pilkistää paljon pieniä tomaatin alkuja, jotka ovat raikkaan hapokkaita ja makeita. Pisaran muotoiset, oranssit hedelmät ovat ajoittain niin lähellä toisiaan, että ne näyttävät puskevan esiin ja tönivän toisiaan saadakseen tilaa. Voimakkaiden varsiensa ansiosta pieni pensas kantaa kaikki hedelmät ja seisoo tukevasti kesätuulien puhaltaessa. Kirsikkatomaatti F1 'Tiny Temptations Orange'a on ilo kasvattaa, ei vain maun ja kauniin muodon vuoksi, vaan koska se on myös niin terveellinen ja kestävä lajike - lehtihome ei pure tätä kovaa kaveria. Valitse lämmin ja suojainen paikka ruukuille sekä laatikoille ja nauti tomaattikesästä F1 'Tiny Temptations Orange'n kanssa.

2024-02-04

Kaikki mitä haluat

Chili kerää viljelijät ympäri maailman yhdistyksiin, joissa sen hedelmiä juhlitaan ja kunnioitetaan niiden herkän aromin ja intensiivisen tulisuuden vuoksi. Kilpailuissa otetaan mittaa rohkeiden kesken, jotka kestävät eniten tulisuutta pysyen rauhallisena. Mutta kaikki chilit eivät suinkaan ole yhtä kuumia kuin laava - heille, jotka arvostavat retiisien makua, tämän viikon siemenlajike on suuren ystävyyden alku. Havannapaprika 'Biquinho Amarela' on suloinen minichili, jonka nimi tarkoittaa 'keltaista pientä nokkaa' ja viittaa hedelmän outoon muotoon. "Biquinho Amarela" antaa sinulle kaiken mitä haluat hienossa, mausteisessa chilin maussa, mutta ilman palamista. Auringonkeltaisen, rapean kuoren sisällä kätkeytyy mehukas hedelmäliha, jossa maistaa sitrushedelmän. Kasvata tätä hienoa ja maukasta chiliä grillivihanneksiksi sekä marinadeihin, etikkaan ja pikkeliin.

2024-01-14

Helppo rakastaa

1500-luvun alussa Etelä-Amerikassa kiertäneet espanjalaiset tutkimusmatkailijat huomasivat pienen valkoisen kukan, jota paikallisella kielellä kutsuttiin Petuniksi, joka tarkoittaa "hyödytöntä tupakkakasvia". Löytäjät pitivät kukkaa rumana ja menettivät nopeasti kiinnostuksensa siihen. Kesti 300 vuotta ennen kuin toinen espanjalainen retkikunta Argentiinassa löysi kukan ja havaitsi pienen huonomaineisen kukan niin kiehtovaksi, että sen yksilöitä lähetettiin kotimaahan. Espanjan kasvitieteilijät nimesivät kukan petuniaksi ja asettivat sen samaan perheeseen tupakan kanssa lehtien ilmestymisen jälkeen. Siitä lähtien petuniaperhe on kasvanut ilonamme tarjoten monia lajikkeita, joita on helppo rakastaa. Yksi niistä on katseenvangitsija F1 'Supercascade Burgundy', jonka väri muuttuu syväksi viininpunaiseksi ja jossa tummat suonet ja kukan nielu ovat jännittävässä kontrastissa. Ruukuista ja amppeleista kukka kasvaa pitkävartisina ryöppyinä kesästä syksyyn.

2024-01-07

Varhaisen viljelijän ilo

Kun talvi pitää vielä lujasti luontoa otteessaan, vihreys itää sisätilojen lämmössä. Vain muutaman viikon kuluttua vuodenvaihteesta voit istuttaa paprikan pyöreät siemenet varovasti kosteaan maahan. Ne eivät halua itää pimeässä, joten kevyt painallus multaa vasten riittää ja näin kylvö on valmis ja odotus voi alkaa. Muutaman viikon huolellisen kastelun jälkeen siemenestä puhkeaa pieni verso täynnä energiaa ja elämän iloa - pian siitä muodostuu uusi kasvi kesän tuleville viljelyksille. Paprika 'Chocobell' on yhtä maukas kuin kaunis ruskeanviolettien, makeiden ja mehukkaiden hedelmiensä kera. Koe varhaisviljelijän iloa uuden ja jännittävän paprikan kanssa.

2023-12-18

4.6/5 (3639)
2024-04-17
Helppo sivusto, hyvä valikoima ja nopea toimitus
- Lars N
2024-04-17
Nopea toimitus erittäin hyvä laatu
- Britten J
2024-04-17
Erittäin tyytyväisiä hyviä siemeniä ja hienoja daaliamukuloita
- Natalie L
2024-04-17
Koskaan ei tarvitse pettyä. Koen saman ilon joka kerta kun tavara saapuu. Kiitos 🤩
- Raija S
2024-04-17
Helppo tilata ja nopea toimitus
- Anna-Lena W
2024-04-17
Laadukkaat tuotteet ja erittäin hyvä palvelu. Kiitos!
- Anca D
2024-04-17
Ei kommenttia
- Gunnel N
2024-04-17
Selkeät tuotetiedot ja nopeat toimitukset.
- Charlotte N
2024-04-17
Nopea ja helppo!
- Christer S
2024-04-16
Suuri valikoima siemeniä. Tilauksen nopea käsittely.
- Ingrid G
2024-04-16
Nopea toimitus, erittäin hyvin itäneitä siemeniä!
- Lena H
2024-04-16
Nopea toimitus ja aina hyvä laatu!
- Gun-Inger N
2024-04-16
Itävyys 100 prosenttia. Riippuvat petuniat loistavia.
- Lennart P
2024-04-16
Erittäin nopea toimitus ja paljon valinnanvaraa sekä hyvälaatuisia siemeniä ja mukavia siemenperunoita
- Eva N
2024-04-16
Pikatoimitus. Laaja valikoima ja hyvää tietoa kuinka menestyä
- Helena O
2024-04-16
Hyvä mutta kallis. Usein tarpeettoman paljon siemeniä pusseissa harrastusviljelijälle. Parempi vähemmän siemeniä ja halvempia siemenpusseja.
- Christer P
2024-04-16
Hyvää tavaraa, helppo tilata nopea toimitus.
- Lars I
2024-04-16
Helppo tilata ja nopea toimitus
- Mari B
2024-04-16
Hyvä valikoima ja nopea toimitus!
- Emma K
2024-04-16
Laaja valikoima ja korkea laatu sekä nopeat toimitukset.
- Elisabeth N
Are you in the right place?
Continue to impecta.fi