Kylvä ja kasvata auringonkukkia

Auringonkukkia on moneen makuun; ylväänä kukkapenkissä seisovista jättiyksilöistä ruukuissa ja kukkapenkin reunoissa kasvaviin miniatyyreihin. Auringonkukat ovat erittäin kauniita ja kestäviä leikkokukkia. Ilman sen suurempia ponnisteluja ne kukkivat keskikesästä alkusyksyyn.

Kasvata auringonkukkia näin

  • Esikasvata sisätiloissa aikaisempaa kukintaa varten.
  • Kylvä suoraan ulos, kun maa on lämmennyt.
  • Kastele tarpeen mukaan.
  • Lannoita silloin tällöin.
  • Tue korkeita lajikkeita.
Katso kaikki auringonkukan siemenet >>

Ei ihme, että juuri auringonkukansiemenet ovat usein mukana lasten siementoiveissa. Suuret siemenet ovat kivoja kylvää, kasvit kasvavat supervoimalla ja tulokset ovat henkeäsalpaavat. Auringonkukat voidaan kylvää suoraan kasvupaikalle toukokuun puolivälissä, mutta esikasvatuksella saadaan aikaisempi kukinta.

Nämä tarvitset auringonkukan kylvämiseen

  • Kylvöruukkuja.
  • Kylvömultaa.
  • Auringonkukansiemeniä.
AVoit vapaasti käyttää hieman isompaa kylvöruukkua, esimerkiksi 8 cm kuituruukkuamme. Laita ruukkuun kaksi kolmasosaa ravinnerikastettua ruukkumultaa. Laita siemen ruukkuun. Lisää pinnalle kylvö- tai taimimultaa ja anna siemenen levätä senttimetri mullan pinnan alla. Kastele ja pidä kylvös lämpimänä. Kun ensimmäiset lehdet nousevat ylöspäin, laita kylvös valoisaan ja hieman viileämpään, yölämpötila noin 15 °C. Kouli taimet isompaan ruukkuun tai istuta ulos, kun yöpakkasriski on ohi. Lannoita silloin tällöin nestemäisillä ravintoaineilla, joita lisäät kastelukannussa olevaan veteen.

Korkeat auringonkukat tarvitsevat kunnon tuen, tukevat tikut tai säleikön, johon ne voidaan kiinnittää. Jopa matalammat lajikkeet saattavat tarvita keppejä tukeutuakseen.

Auringonkukat kukkapenkissä ja ruukussa

Voit kasvattaa auringonkukkia kukkapenkissä, keittiöpuutarhassa, yksivuotisena näkösuojana tai aidanteena tai vain herkullisena koristeena talon seinää vasten. Eri kokoisia ja värisiä kukkia eri kasvutottumuksilla on lukematon määrä – ylväänä yhden varren varassa seisovista jättiläisistä hyvin haarautuviin pensaisiin, joissa on paljon kukkia.  

Nykyään on monia hienoja auringonkukkia, jotka sopivat täydellisesti ruukkukasvatukseen. Ne kasvavat matalina ja tasaisina, mutta säilyttävät suuret kukkansa katseenvangitsijana.

 
Pikkuauringonkukka F1 'Suntastic Yellow with Black Center'.

Aloita auringonkukkakilpailu

Auringonkukat voivat saavuttaa valtavia korkeuksia. Haasta perhe tai ystävät hauskaan kilpailuun, kuka kasvattaa korkeimmän yksilön! Valitse korkea lajike, esimerkiksi jättiläisauringonkukka 'Giganteus', jota jokainen kylvää ja kasvattaa. Sitten on vain jokaisen osallistujan tehtävä hellästi hoitaa omaa auringonkukkaansa, kunnes kilpailu ratkeaa kesän lopussa.


Jättiläisauringonkukka 'Giganteus' sopii hyvin auringonkukan kasvatuskilpailun lajikkeeksi.

Erilaiset auringonkukkaryhmät

Auringonkukat, Helianthus annuus, kuuluvat suureen Asteraceae-heimoon, joita kutsuttiin ennen asterikasveiksi tai korikukkakasveiksi. Suuret kukat koostuvat itse asiassa monista pienistä kukista, jotka lepäävät vahvojen tummanvihreiden lehtien korissa, joita kutsutaan myös pesälehdiksi. Kukkia on kahta tyyppiä, kapeat putkimaiset, tiiviisti pakatut tummat kiekkokukat keskellä, joita ympäröivät pillimäiset sädekukat.

Järjestyksen luomiseksi auringonkukkalajikkeiden välille ne jaetaan ryhmiin: Giganteus-ryhmässä on jättiläiset, jotka kasvavat kaksi metriä korkeaksi tai joskus jopa korkeammaksi. Purpureus-ryhmästä löytyy punaisia ​​lajikkeita. Yksikukkaiset matalat lajikkeet kuuluvat Nanus-ryhmään ja Ligolosus-ryhmään kuuluvat kerrotut lajikkeet.

Mukana on myös monivuotisia auringonkukkia, Helianthus mollis, jotka ovat levinneet vuosien varrella ja ovat täydellinen valinta puutarhan hieman villimpään osaan tai taustaksi suureen kukkapenkkiin.


Monivuotinen auringonkukka.

Kun syksy tulee ja olet lopettanut auringonkukista nauttimisen, on pienten lintujen vuoro nauttia kukkien täyttävistä ja ravitsevista siemenistä.

Onnea auringonkukan viljelyyn.

Katso kaikki auringonkukan siemenet >>

Impecta Fröhandel

På Impecta Fröhandel delar vi gärna med oss av vår kunskap. Här samlar vi jordnära artiklar om odling och frösådd samt utvalda sorter som vi lyfter fram lite extra under rubriken Veckans frösort. Välkommen till Jordnära – tankar och tips för odlarvänner.

Viikon siemenlajike

Loistokas ruiskaunokki

Vanhanaikainen ruiskaunokki tuo mieleen lapsuuden kesät, jolloin aurinko paistoi aina kirkkaalta siniseltä taivaalta sävy sävyyn niityllä kukkivien ruiskaunokkien kanssa. Tämä ihastuttava kukka on saatavilla useissa eri väreissä - kaikki yhtä kauniita. Ruiskaunokki 'Red Boy' tuo glamouria kesäromantiikkaan hohtavan vadelmanpunaisilla, pörröisillä kukilla. Ne tuntuvat lähettävän itsevarman viestin siitä, että uskalla kokeilla ja yllättää. Klassisella niityllä 'Red Boy' on hyvä tiimipelaaja, mutta kukka voi levittää eleganssiaan myös kukkapenkkeihin. Tuoreet kukat ovat mukava elementti sekakimpussa ja kukat voi myös kuivata talvea varten.

Lue lisää
Juhlat hyönteisille

Kun mehiläiset lentävät juhliinsa, ruokalistalla toivotaan olevan paljon siitepölyä ja mettä. Tehkäämme siis tilaa yksinkertaisille, avoimille kukille, joille hyönteisten on helppo laskeutua viihtymään ja voitelemaan vatsojansa. Samalla tapahtuu luonnon pieni taika, kun kukat pölyttyvät ja elämän kiertokulku jatkuu. Kukkasekoitus 'Mehiläiskasvit' tarjoaa täydellisen juhlakonseptin mehiläisille ja muille pölyttäjille. Siemenistä kasvaa rohtopurasruohoa, ruiskaunokkeja, tarhakukonkannusta, punapellavaa ja monia muita kauneimpia yksivuotisia kasvejamme. Kukkien suojassa astia, jossa on vettä ja pieni kivi, antaa pienille olennoille keitaan lepoa, virkistymistä ja juomataukoa varten.

Lue lisää
Juhlat kimalaisille

Niin kauan kuin kullankeltaisessa 'Rocket Golden' leijonankidassa ei vieraile pölyttäviä vieraita, se pitää kukkansa säpissä. Sisällä kukassa siitepöly ja mesi houkuttelevat ohikulkijoita kesäjuhliin. Pieni mehiläinen lentää ovelle ja koputtaa, mutta se ei pääse sisään. Nyt sen sijaan pullea kimalainen laskeutuu leijonankitaan, joka avautuu vieraanvaraisesti. Sisään päästyään kimalainen pomppii ympäriinsä, kunnes se putoaa ulos kukasta pörröiset siitepölyhousut pienissä jaloissaan. Leijonankidan avaaminen vaatii jonkin verran voimaa, joten ovi on vain kimalaisten ja painavampien mehiläisten käyttöön. Kylvä "Rocket Golden" sisätiloihin keväällä, istuta suuriin ryppäisiin kukkapenkkeihin tai ruukkuihin ja kutsu kimalaiset juhliin.

Lue lisää
Eleganssia ja mausteisuutta

Mikäli sareptansinappi "Crimson Red" on sinulle uusi tuttavuus, sinua odottaa upea yllätys. Jos sinapin elegantin pippurisia aromeja kuvailisi värillä, se olisi luultavasti syvänpunainen, aivan kuten Crimson Redin koristeellisten lehtien väri. Maku on pippurinen, mutta ei liian häiritsevästi, ja makuelämys on mieto intensiivisyydestä huolimatta. Kun olet kokeillut helposti kasvatettavaa, terveellistä ja maukasta vihannesta, eikö olisi hienoa saada sitä aina käyttöön? Onni löytyy Crimson Redistä, sillä tätä maukasta sinappia voi korjata ympäri vuoden. Kasvata kesällä ulkona ja pakkasten tultua ikkunalaudalla. Näin saat elegantin värin ja maun kaikkiin salaatteihin kaikkina vuodenaikoina.

Lue lisää
4.6/5 (11207)
2024-06-21
Hyvät tuotteet, nopea toimitus, helppo asioida
- Lillemor W
2024-06-21
toimitukset toimivat erittäin hyvin
- Bengt S
2024-06-21
Arvostan todella Impectan laajaa siemenvalikoimaa ja niiden käytännöllisiä viljelytarvikkeita.
- Kerstin J
2024-06-20
Nopeat ja tarkat toimitukset!
- Ulrika L
2024-06-20
Itämisestä en osaa vielä sanoa mitään. Siemenet saapuivat nopeasti ja hyvin pakattuna. Toivon todella, että siemenet itävät :) Kiitos paljon
- Beate B
2024-06-20
Kiitos, tilaukseni on saapunut ja olen etsinyt vesikrassin siemeniä pitkään. olen hyvin onnellinen
- anette s
2024-06-20
Pikatoimitus!
- Bodil P
2024-06-20
Nopea toimitus ja tietysti kauniita siemeniä!
- Lina I
2024-06-20
Pikatoimitus. Palkintona sain herneitä. Kun tilasin kukkasiemeniä, halusin ne palkkiona.
- Lennart L
2024-06-20
Hyvät tuotteet ja nopea toimitus
- Christopher N
2024-06-20
Painoin väärin viime kerralla, olen erittäin onnellinen
- Rosita G
2024-06-20
Oli muutama kysymys ennen tilaamista, sain nopeat ja arvovaltaiset vastaukset.
- Lars M
2024-06-20
Olen erittäin tyytyväinen.
- Helena
2024-06-20
erittäin hyvä tavara ja toimitus
- Olaug B
2024-06-20
+++++ Impectan kaivattua valikoimaa, kuten houkuttelevia pölyttäjiä, kulttuuriperintökasveja ja pohjoismaisia luonnonkukkia.
- Suzanne E
2024-06-20
Tilauksen saapuminen kesti hieman kauan.
- Karen N
2024-06-20
Erittäin hyvä valikoima hieman outoja asioita ja niitä on niin paljon kuin haluat kokeilla
- Martina K
2024-06-20
Aurinkokastelujärjestelmä toimii täydellisesti 🤩
- Jonna E
2024-06-20
toimivat verkkosivut ja nopea toimitus
- Tiina K
2024-06-20
Toimii loistavasti ja nopea toimitus.
- Gunnel C
Are you in the right place?
Continue to impecta.fi