Jordnära - Tip och tankar för odlarvänner

Viikon siemenlajike

Viikon siemenlajike

Juhlat kimalaisille

Niin kauan kuin kullankeltaisessa 'Rocket Golden' leijonankidassa ei vieraile pölyttäviä vieraita, se pitää kukkansa säpissä. Sisällä kukassa siitepöly ja mesi houkuttelevat ohikulkijoita kesäjuhliin. Pieni mehiläinen lentää ovelle ja koputtaa, mutta se ei pääse sisään. Nyt sen sijaan pullea kimalainen laskeutuu leijonankitaan, joka avautuu vieraanvaraisesti. Sisään päästyään kimalainen pomppii ympäriinsä, kunnes se putoaa ulos kukasta pörröiset siitepölyhousut pienissä jaloissaan. Leijonankidan avaaminen vaatii jonkin verran voimaa, joten ovi on vain kimalaisten ja painavampien mehiläisten käyttöön. Kylvä "Rocket Golden" sisätiloihin keväällä, istuta suuriin ryppäisiin kukkapenkkeihin tai ruukkuihin ja kutsu kimalaiset juhliin.

2024-04-28

Lue lisää >>
Eleganssia ja mausteisuutta

Mikäli sareptansinappi "Crimson Red" on sinulle uusi tuttavuus, sinua odottaa upea yllätys. Jos sinapin elegantin pippurisia aromeja kuvailisi värillä, se olisi luultavasti syvänpunainen, aivan kuten Crimson Redin koristeellisten lehtien väri. Maku on pippurinen, mutta ei liian häiritsevästi, ja makuelämys on mieto intensiivisyydestä huolimatta. Kun olet kokeillut helposti kasvatettavaa, terveellistä ja maukasta vihannesta, eikö olisi hienoa saada sitä aina käyttöön? Onni löytyy Crimson Redistä, sillä tätä maukasta sinappia voi korjata ympäri vuoden. Kasvata kesällä ulkona ja pakkasten tultua ikkunalaudalla. Näin saat elegantin värin ja maun kaikkiin salaatteihin kaikkina vuodenaikoina.

2024-04-21

Lue lisää >>
Lapsellista viljelyiloa

Retiisi on omituinen pieni kasvis. Siemenet ehtivät hädin tuskin peittyä mullalla, kun versot jo heräävät eloon. Kärsimätön voi tuntea olonsa onnekkaaksi, sillä pienet versot tulevat esiin muutamassa päivässä ja jo ensimmäinen kasvusto on kyllästetty kirpeällä maulla. Pienet pyöreät juuret kaivautuvat nopeasti maan alle ja retiisin yläpinta hohtaa maan pinnalla kuin pieni kuu. Kun 'Easter Egg' retiisin siemenet kasvavat, kasvimaa värjäytyy pienillä punaisen, keltaisen, valkoisen, vaaleanpunaisen ja violetin sävyisillä palleroilla. Vedä kokonainen nippu ylös ja tunne lapsellinen kasvattamisen ilo, jonka herättävät mielikuvitukselliset, moniväriset juuret. Viehättävä "Easter Egg" innostaa nuoria puutarhureita - kasvata niitä lasten kanssa keittiöpuutarhoissa, laatikoissa ja ruukuissa ja poimi värikkäitä retiisejä koko kesän.

2024-03-31

Lue lisää >>
Kimmeltävät pilvet

Ehkä tämä on uuden ihanan ystävyyden alku tuoksuherneiden kanssa. Pitkissä varsissaan 'Spencer Nimbus' puhkeaa kukkiin, jotka tuovat mieleen sadepilvet. Tyylikkäät hopeanvalkoiset terälehdet ovat reunoilta sinivioletit ja väri syvenee kukan kypsyessä. Nimbus on latinankielinen sana, joka tarkoittaa pilveä, joka ilmoittaa sään muuttumisesta sateen suuntaan. Pilvisenä kesäpäivänä Spencer Nimbuksen väriskaala saa dramaattisen luonteen, mutta kun auringonsäteet murtautuvat pilvipeitteen läpi, kukat muuttuvat hillityn värisinä hohtaviksi pilviksi. Esikasvata tuoksuherneet kevään aikana, jotta saat nauttia kesän tuoksuvimpien ja runsaimmin kukkivien yksivuotisten kasvien kukista aikaisemmin.

2024-03-17

Lue lisää >>
Persikkaunelmia

Tsinnia tuo mieleen intohimoisen kukinnan, jossa kaikki värit ovat kauniita yhdessä. Eloisat vaaleanpunaiset, punaiset, oranssit ja keltaiset kukat seisovat vierekkäin kauniissa harmoniassa alkukesästä aina syksyn loppuun asti. Nyt näyttämölle astuu uusi tsinnia pehmeissä persikanpunaisen sävyissä. Kesän sinisen taivaan alla kukat loistavat kirkkaasti, kun taas syysaurinko antaa terälehdille pehmeän hehkuvan värin. Tsinnia 'Zinderella Peach' puhkeaa viehättäviin kerrottuihin kukkiin, joiden keskellä on röyhelöinen tupsu. Leikkisänä kontrastina tähän pörröiseen persikkaunelmaan ilmestyy toisinaan yksinkertaisia ​​kukkia. Kasvata 'Zinderella Peach' kukkapenkissä ja ruukussa ja poimi rohkeasti kukkakimppuihin - uudet kukat ilahduttavat koko kesän ajan.

2024-03-10

Lue lisää >>
Pienet houkutukset

Kasvata kotonasi kultamitalistia, joka tarjoaa sinulle makeita herkkuja koko kauden ajan. Rehevän vehreyden keskeltä pilkistää paljon pieniä tomaatin alkuja, jotka ovat raikkaan hapokkaita ja makeita. Pisaran muotoiset, oranssit hedelmät ovat ajoittain niin lähellä toisiaan, että ne näyttävät puskevan esiin ja tönivän toisiaan saadakseen tilaa. Voimakkaiden varsiensa ansiosta pieni pensas kantaa kaikki hedelmät ja seisoo tukevasti kesätuulien puhaltaessa. Kirsikkatomaatti F1 'Tiny Temptations Orange'a on ilo kasvattaa, ei vain maun ja kauniin muodon vuoksi, vaan koska se on myös niin terveellinen ja kestävä lajike - lehtihome ei pure tätä kovaa kaveria. Valitse lämmin ja suojainen paikka ruukuille sekä laatikoille ja nauti tomaattikesästä F1 'Tiny Temptations Orange'n kanssa.

2024-02-04

Lue lisää >>
Kaikki mitä haluat

Chili kerää viljelijät ympäri maailman yhdistyksiin, joissa sen hedelmiä juhlitaan ja kunnioitetaan niiden herkän aromin ja intensiivisen tulisuuden vuoksi. Kilpailuissa otetaan mittaa rohkeiden kesken, jotka kestävät eniten tulisuutta pysyen rauhallisena. Mutta kaikki chilit eivät suinkaan ole yhtä kuumia kuin laava - heille, jotka arvostavat retiisien makua, tämän viikon siemenlajike on suuren ystävyyden alku. Havannapaprika 'Biquinho Amarela' on suloinen minichili, jonka nimi tarkoittaa 'keltaista pientä nokkaa' ja viittaa hedelmän outoon muotoon. "Biquinho Amarela" antaa sinulle kaiken mitä haluat hienossa, mausteisessa chilin maussa, mutta ilman palamista. Auringonkeltaisen, rapean kuoren sisällä kätkeytyy mehukas hedelmäliha, jossa maistaa sitrushedelmän. Kasvata tätä hienoa ja maukasta chiliä grillivihanneksiksi sekä marinadeihin, etikkaan ja pikkeliin.

2024-01-14

Lue lisää >>
Helppo rakastaa

1500-luvun alussa Etelä-Amerikassa kiertäneet espanjalaiset tutkimusmatkailijat huomasivat pienen valkoisen kukan, jota paikallisella kielellä kutsuttiin Petuniksi, joka tarkoittaa "hyödytöntä tupakkakasvia". Löytäjät pitivät kukkaa rumana ja menettivät nopeasti kiinnostuksensa siihen. Kesti 300 vuotta ennen kuin toinen espanjalainen retkikunta Argentiinassa löysi kukan ja havaitsi pienen huonomaineisen kukan niin kiehtovaksi, että sen yksilöitä lähetettiin kotimaahan. Espanjan kasvitieteilijät nimesivät kukan petuniaksi ja asettivat sen samaan perheeseen tupakan kanssa lehtien ilmestymisen jälkeen. Siitä lähtien petuniaperhe on kasvanut ilonamme tarjoten monia lajikkeita, joita on helppo rakastaa. Yksi niistä on katseenvangitsija F1 'Supercascade Burgundy', jonka väri muuttuu syväksi viininpunaiseksi ja jossa tummat suonet ja kukan nielu ovat jännittävässä kontrastissa. Ruukuista ja amppeleista kukka kasvaa pitkävartisina ryöppyinä kesästä syksyyn.

2024-01-07

Lue lisää >>
Varhaisen viljelijän ilo

Kun talvi pitää vielä lujasti luontoa otteessaan, vihreys itää sisätilojen lämmössä. Vain muutaman viikon kuluttua vuodenvaihteesta voit istuttaa paprikan pyöreät siemenet varovasti kosteaan maahan. Ne eivät halua itää pimeässä, joten kevyt painallus multaa vasten riittää ja näin kylvö on valmis ja odotus voi alkaa. Muutaman viikon huolellisen kastelun jälkeen siemenestä puhkeaa pieni verso täynnä energiaa ja elämän iloa - pian siitä muodostuu uusi kasvi kesän tuleville viljelyksille. Paprika 'Chocobell' on yhtä maukas kuin kaunis ruskeanviolettien, makeiden ja mehukkaiden hedelmiensä kera. Koe varhaisviljelijän iloa uuden ja jännittävän paprikan kanssa.

2023-12-18

Lue lisää >>
Silkkaa lepoa

Miksi tyytyä suloiseen kukinta-aikaan, kun voi olla kaunis myös silmu- ja siemenvaiheessa? Koristeporkkana 'Dara' muodostaa silmunsa pörröiseksi palloksi, joka herättää löytämisen halun. Korkeiden, suoraselkäisten varsien päässä seisoo pian kukkivat hennot, vaaleanpunaiset, violetit ja valkoiset parvet. Syksyä kohden kukka jälleen sulkeutuu ja sotkee ​​siemenpalkonsa pieneksi linnunpesäksi, joka törröttää koristeellisena läpi talven. Toisin kuin syötävät porkkanamme, 'Dara' pelaa rooliaan kokonaan maan päällä silmiemme iloksi. Kukkapenkissä kesyttämätön koristeporkkana luo levollista ja laiskaa tunnetta siitä, että kesästä tulee nauttia rauhassa, harkiten.

2023-10-17

Lue lisää >>
Vanhojen aikojen herkku

Keittiöpuutarhojemme hedelmällisessä maaperässä kasvaa monenlaisia herkkuja, joista toiset ovat hurmanneet tiensä viljelijän sydämeen, kun taas toiset ovat jääneet syystä tai toisesta tuntemattomiksi. Mukulakirveli oli keskiajalla arvostettu kasvi, jota pidettiin aatelisten juhlienkin herkkuna. Ennen kuin löytöretkeilijät toivat Eurooppaan perunan 1500-luvulla, suomalaisetkin viljelivät ruokajuureksena mukulakirveliä sen tärkkelyspitoisen juurimukulan takia. Viime vuosisadalla tämä okranvärinen juuri vaipui unholaan eikä se ole sittemmin saavuttanut entisenkaltaista suosiotansa. Mukulakirveli on kaunis ja siro kasvi, jolla on tuoksuvat lehdet. Maan alla odottavat herkulliset juuret, jotka kypsyvät myöhään syksyllä ja hurmaavat miellyttävällä pähkinäisellä ja täyteläisellä maulla. Kypsennä kevyesti, lorauta päälle sulatettua voita ja koe historian juhlien maut. Syyskylvö mieluiten loka-marraskuussa.

2023-10-04

Lue lisää >>
Todellinen puutarhaonni

Jotkut kukat pyytävät nöyrästi, että pysähtyisimme hetkeksi huomaamaan niiden kauneuden. Ne haluavat ansaita paikkansa ja antaa takaisin kiitoksensa siitä, että ovat osa puutarhaamme. Yksi näistä ihanista kukista on Hunajakukka. Pienet, kellomaiset laventelinpunaiset kukat, joissa on ilkikurisesti esiin työntyviä heteitä, kiipeävät pystyssä olevista varsista. Varret on koristeltu pikkuruisilla karvoilla, jotka kiiltävät aamuauringossa, kun kastepisarat jäävät niihin roikkumaan. Lehdet peittävät maan jahdatakseen rikkaruohoja, kun taas juuret haarautuvat syvälle ja möyhentävät maata. Kukkien nektari houkuttelee innostuneita mehiläisiä ja perhosia. Hunajakukan kasvattajalle se tuo todellista puutarhaonnea.

2023-09-20

Lue lisää >>
Aaltoilevat hameet

Pelkät hopeanhohtoiset silmut ovat koristeellisia. Sisällä on harsomaiset terälehdet, jotka on taitettu huolellisesti kerroksittain. Kun silmu puhkeaa, se avautuu kauniisti runsaaksi jättimäiseksi unikoksi. Kaksinkertaiset terälehdet vangitsevat katseita intensiivisen punaoranssilla värillä kauniissa kontrastissa kukan sinimustalle keskipisteelle. Unikot heiluvat tuulessa kuin vekkihame loppukesään, jolloin kukka ilmestyy. Kauneus ei suinkaan ole ohi, vaan nyt muodostuu tyylikäs siemenkota, josta luovat kukkakaupat erityisesti pitävät. Tarhaidänunikko 'May Queen' on monivuotinen kaunotar, joka palaa kesästä kesän jälkeen ja jossa on jotain kaunista katseltavaa kevään silmuista talven kuivattuihin siemenkotiin.

2023-07-05

Lue lisää >>
Kokin suosikki

Porkkana on oranssin värin lähettiläs. Sano porkkana ja kaikki näkevät edessään oranssin juureksen. Sano porkkana ja kaikki ajattelevat oranssia väriä. Ruoanlaitossa porkkana tuo hienoja makuja ja koristelua lautaselle - se on arvostettu klassikko keittiössä. Mutta joskus halutaan myös jotain uutta, jännittävää ja trendikästä. Silloin kesäporkkana ‘Purple Dragon’ nousee parrasvaloihin ja siitä tulee kokin suosikki. Purppuranpunaisen kuoren alla on kullanvärinen hedelmäliha, joka vaalenee keltaiseksi ydintä kohti. Maku tarjoaa makean, täyteläisen ja lähes hieman mausteisen elämyksen. 'Purple Dragon' on helppo kasvattaa, ilahduttava korjata ja herkullinen syödä.

2023-06-30

Lue lisää >>
Mausteinen oikotie

Wasabi tarjoaa voimakkaita, eksoottisia makuja – juuri on välttämätön ainesosa japanilaisessa keittiössä. Kasvilla on tuhatvuotinen historia Japanissa, jossa maanviljelijät oppivat kesyttämään tätä erittäin vaativaa kaaliyrttiä. Helppo oikotie, ehkä ei aito, mutta kuitenkin intensiivinen ja jännittävä maku on Wasabirucola 'Wasabi'. Vanhempi nimi on hietasinappi, kun kasvi on mieluummin kasvanut aurinkoisia seiniä ja kiviä vasten. Wasabirucola on kestävä kovis, joka kasvaa nopeasti kaikenlaisissa maaperissä, ja rehevä kasvi houkuttelee mehiläisiä, kimalaisia ja perhosia valkoisiin kukkiinsa. Korjaa satoa koko kesän herkullisena mausteena ja sekoita syksyllä ravinnerikkaat lehdet ja varret multaan.

2023-06-15

Lue lisää >>
Kiehtova luonto

Keittiöpuutarhassa on ryppyisiä pieniä keltajuuren 'Golden Eye' siemeniä. Maaperää kastellaan joka päivä, jotta siemenet pysyvät kosteina. Aurinko paahtaa alkukesän lämmintä maaperää ja pian alkaa spektaakkeli, jota kukaan ei näe, kun kalpea verso puhkeaa siemenkuoren läpi. Toistaiseksi kaikki on pientä ja haavoittuvaa, ja maaperä tarjoaa tervetulleen suojan voimakkaalta valolta, tuulelta ja iskuilta. Kun verso nousee maasta, siinä on pieni juuri, jolla pysyy kiinni. Ensin kehittyvät sirkkalehdet, jotka tarjoavat nuorelle taimelle ravintoa. Pian näkyy ensimmäinen maukas varsi. Ajan ja huolenpidon myötä maukkaat kullankeltaiset juuret kasvavat maan alla ja koristellaan sisältä kuin vuosirenkaat puussa. Luonto on kiehtova.

2023-06-08

Lue lisää >>
Kukkiva taideteos

Taiteilija ja puutarhuri Cedric Morris eli lähes sata vuotta, 1800-luvun lopulta viime vuosisadan loppuun. Hänen kiihkeä intohimonsa kukkia kohtaan näkyi hänen taiteessaan sekä hänen kauniissa puutarhassaan Suffolkin kreivikunnassa Lontoosta koilliseen. Cedric rakasti unikkoja ja erityisesti lajikkeita, joiden terälehdissä oli himmeitä värejä. Kukkapenkeistä hän kitki sinnikkäästi kirkkaan oranssin ja punaisen sävyiset kukat suosien lempeitä pastellisävyjä. Ja jossain Cedricin tontilla silkkiunikko 'Mother of Pearl' näki päivänvalon. Tylsä antiikkivioletti, pehmeä pastellinpunainen ja ukkosen purppura hopeakoristeineen olivat juuri niitä hienostuneita vivahteita, joista tämä kukkia rakastava maalari oli haaveillut.

2023-05-28

Lue lisää >>
Pohjoismaiden mestari

Yhtenä harvoista viljelykasveista lantulla ei ole villejä sukulaisia. 1600-luvulla se näki päivänvalon Pohjoismaissa nauriin ja kaalin risteytyksen kautta. Tämä oli ennen perunan vaikutusta ja hyödyllisten ja kestävien satojen tarve oli kova. Länsigöötanmaan murteella uutta elintärkeää juurta kutsuttiin nimellä rotabagge. Siemeniä lähetettiin ulkomaille Skotlantiin ja Ranskaan, missä lanttua kutsutaan edelleen nimellä rutabaga. Kun peruna rynnisti ruotsalaisiin kotitalouksiin 1800-luvulla, lanttu unohtui. Viljelty monimuotoisuus -ohjelman ja suuren siemenvastarinnan ansiosta monia lantun siemenlajikkeita on kerätty ja niitä viljellään nyt uudelleen niiden hyödyllisyyden ja maun vuoksi. Kokeile lanttua Champion ja tutustu Pohjoismaiden mestariin.

2023-05-14

Lue lisää >>
Ikimuistoinen eleganssi

Kukkapenkkiin luodaan pieniä kukkamaailmoja, joissa on tilaa erilaisille hahmoille. Jotkut lajit kukkivat mottonaan, että ihanaa on lyhyt, ja katseenvangitsija kukkii huojuvissa varsissa muutaman viikon ajan. Toiset ottavat päättäväisen ja vakaan paikan kukkamaailmassa koko kesän ja alkusyksyn ajan. Korkeatörmäkukkana ‘Fire King’ - yksivuotinen, joka haluaa tulla muistetuksi. Tukevissa, mutta silti kauniissa varsissa se nousee tyylikkäästi omasta vihreydestään. Heinäkuussa syntyy ihastuttava kukka. Tuoksuva purtojuuri 'Fire King' on tiivis, muodokas ja väriltään helakanpunainen, jonka päällä on ripaus valkoista. Kylvä siemenet tyylikkääksi lisäksi kesäkukintaan sekä tuoreisiin ja kuivattuihin kukkakimppuihin.

2023-05-12

Lue lisää >>
Kestävää kauneutta

Kun alkukesän intensiivinen kukinta on väistynyt, kukonkannukset kiihtyvät kukkimaan eloisasti ja innokkaasti, kunnes syksy tulee. Kukat kätkevät siitepölyä ja nektaria, jotka houkuttelevat pieniä hyväntekijöitä puutarhan kukkapenkkiin ja ruukkuihin. Tarhakukonkannus Fancy Belladonna on yksivuotinen eikä säästele ainoan esiintymisen aikana. Hienoja, pitkävartisia kukintoja, joissa on tähden muotoisia, yksittäisiä kukkia vaalean violetista pehmeän vaaleanpunaiseen. Tummat raidat tekevät terälehdet eloisammiksi. Kun kannuksen alimmainen kukka on auennut ja latvassa on vielä auennut silmu, on hyvä aika poimia 'Fancy Belladonna' kuivumaan talvikimppuihin ja pitkäkestoiseksi kauneudeksi.

2023-05-07

Lue lisää >>
Kesähelmet

Viljelyn kohokohtia on kesäkukkien kylvö kevään lämpimään maahan. Milloin on viimein aika? Englantilainen sanonta kertoo kartanon puutarhurin neuvosta: Jos haluat tietää, milloin kylvötyöt voi aloittaa, riisu housut ja istu maahan – jos se ei tunnu liian epämukavalta, maa on valmis muokattavaksi. Nykyaikaisempi ohje on pyöritellä kourallista maata kämmenellä. Jos se murenee helposti, voi aloittaa kylvöt. Monien linnojen ja tilojen ympärillä maasta noussut kukka oli aurankukka – jota kutsutaan myös niityn helmeksi. "Queen Formula mix" puhkeaa kirkkaisiin kukintoihin valkoisen ja purppuraisen vaaleanpunaisen värisenä. Aurankukka kohoaa korkealle siroissa varsissa ja tykkää unikoista ja ruiskukista naapureinaan.

2023-04-23

Lue lisää >>
Kirpeä mauste

Kevätaurinko lämmittää maata, joka on vihdoin kuivunut talven ikuisen kosteuden jälkeen. On aika kylvää vihannekset, joista tulee kauden ensimmäinen sato. Retiisin 'Felicia' siemenet kylvetään muutaman sentin syvyyteen kasvimaan multaan. Ei kestä montaa päivää ennen kuin verso puskee siemenkuoren läpi ja löytää tiensä maan pinnalle. Maan pinnan yläpuolelle muodostuu kaksi sirkkalehteä, jotka antavat pienelle kasville ravintoa ensimmäistä kertaa. Pian retiisin versot kukoistavat ja täyttyvät auringonvalossa energialla, joka lähetetään kasvavalle juurelle. Kun on aika nostaa purppura 'Felicia' maasta, odottaa makuelämys kauden ensimmäisiä, rapean mausteisia ja herkullisen hyviä retiisejä.

2023-04-16

Lue lisää >>
Pörröinen silmänruoka

Isoauringonkukka 'Gummy Bear' on kuin tyyny, jota vasten voi painaa poskensa. Pörröinen silmänruoka, joka kerää ihailijoita kesän upean kukinnan aikana. Täysin kerrannaiset, sitruunankeltaiset auringonkukat parveilevat tiheän vehreyden yläpuolella ja näyttävät melkein tönivän toisiaan hellästi edestakaisin. Kokemuksesta tulee aaltoilevia, keltaisia aaltoja, joissa katse lepää. Runsas kukinta antaa mahdollisuuden tuoda 'Gummy Bear' kesämaljakoihin, joissa auringonkukka kestää pitkään täydessä loistossaan. Puutarhassa kukinta jatkuu syyskuuhun asti, jolloin keltainen väri syvenee loppukesän auringon lämpimässä valossa.

2023-04-05

Lue lisää >>
Menestys keittiössä

Kasvimaailmassa kaali on lajikkeiden kuningas. Kaalidynastia on hallinnut pitkään ja levinnyt ympäri maailmaa eri makujen, muotojen ja värien houkutuksella. Kartiomainen suippokaali 'Express' on lajike, joka on nostanut monipuolisuuden omalle tasolleen. Kesällä korjataan ensimmäiset terävät kaalinpäät kirkkaan vihreiden, rapeiden lehtien tiukasti sitomana. Makea ja mieto maku on menestys keittiössä. Suippokaalia voi nauttia raakana tai täytettynä ja paistaa uunissa. Sitä voidaan myös höyryttää, hauduttaa, paistaa, friteerata, paahtaa, säilöä ja suolata. Kaalinpäät viihtyvät mielellään kasvimaassa alkusyksyyn asti ja varastoidaan sitten talven monipuoliseen ruoanlaittoon. Kasvata suippokaalia 'Express' ja koe arvokkaan kaaliperheen tarjoama ilo sekä keittiössä että kasvimaalla.

2023-04-02

Lue lisää >>
TUOTE 1-24 140.1 2 3 4  Seuraava »  | Näytä kaikki 

Viikon siemenlajike

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

Små frestelser

Odla en guldmedaljör som serverar dig utsökta godsaker hela säsongen. Inbäddade i lummig grönska lockar mängder av små tomatfrestelser med frisk syra och mustig sötma. De droppformade, orange frukterna sitter periodvis så tätt att de ser ut att knuffas och trängas om utrymmet. Med sina kraftfulla stjälkar bär den lilla busken upp dem alla och står stadigt när sommarvindarna susar. Körsbärstomat F1 'Tiny Temptations Orange' är en ynnest att odla, inte bara för smaken och den vackra plantans skull utan för att den är så frisk och sund – bladmögel biter inte på denna tuffing. Välj en varm och skyddad plats i krukor och lådor och njut av din tomatsommar med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

Allt du önskar

Chili samlar odlare över hela världen i sällskap där frukterna hyllas och respekteras för sin delikata arom och intensiva hetta. I mästerskap prisas den modige som kan uthärda mest styrka med lugnet i behåll. Men all chili är inte het som lava − för dig som uppskattar smaken med räds hettan är veckans frösort början på en fin vänskap. Havannapeppar 'Biquinho Amarela' är en gullig minichili vars namn betyder ’gul liten näbb’ och syftar på fruktens udda form. 'Biquinho Amarela' ger dig allt du önskar i fin, mustig chilismak men utan att bränna till. Innanför det solgula, krispiga skalet gömmer sig ett saftigt fruktkött med toner av citrus. Odla denna fina, välsmakande och vänliga chili till sommarens grillgrönsaker och till marinader, vinäger och picklesinläggningar.

2024-01-14

Lätt att älska

I början av 1500-talet fick spanska upptäckare på färd i Sydamerika syn på en liten vit blomma som på lokalt språk kallades Petun, med betydelsen ”värdelös tobaksplanta”. Upptäckarna tyckte blomman var ful och tappade snabbt intresset. Det skulle dröja 300 år innan en annan spansk expedition i Argentina fann den lilla illa ansedda blomman så pass spännande att exemplar sändes till hemlandet. Botanister i Spanien döpte blomman till petunia och placerade den i samma familj som tobak efter bladens utseende. Sedan dess har petuniasläktet vuxit till att erbjuda mängder av varianter som är lätta att älska. En av dem är iögonfallande F1 'Supercascade Burgundy' som slår ut i djupt vinrött med mörk ådring och svalg i spännande kontrast. Från krukor och amplar faller blommorna i kaskader på långa rankor från högsommar till höst.

2024-01-07

4.6/5 (9131)
2024-05-17
Elä hyvin ja nopeasti
- Ann-Charlotte
2024-05-17
Super tyytyväinen. Ei voi parantua.
- Irene L
2024-05-17
Fin palvelu.
- Thomas L
2024-05-17
Erittäin tyytyväinen toimitukseen ja siemeniin, jotka nyt itää täällä kotona.
- Viktoria N
2024-05-17
On tyytyväinen asiakas. Suuri valikoima erilaisia siemeniä.
- Kerstin J
2024-05-16
Kaikella tavalla sujuvaa verkkokauppamyyntiä; hyvä yhteydenpito, nopea postitus, laadultaan erinomaisettuotteet ja monipuolinen valikoima.
- Anita J
2024-05-16
Siemenet tulivat nopeasti ja laatu hyvä. 
- Tiina V
2024-05-16
loistava helppo superpalvelu
- Palli L
2024-05-16
Laaja valikoima ja nopea toimitus!
- Monica N
2024-05-16
Mahtavia tuotteita ja palvelua!
- Yvette A
2024-05-16
Olin hyvin tyytyväinen!
- Ralf D
2024-05-16
Luotettava, siemenet kulkenut hyvin Suomeen.
- Anna N
2024-05-16
haluaisi laajemman valikoiman luomusiemeniä yleensä, mutta erityisesti kasvisten siemeniä
- Trine D
2024-05-16
Tilausten toimitus toimii erinomaisesti ja siementen itävyys on todella hyvä.
- Taina M
2024-05-16
Olen museopuutarhuri, ja arvostan useiden siemeniemn historiallisuutta ja alkuperätietoja
- Aaja P
2024-05-15
Erittäin tyytyväinen hintoihin ja nopeaan toimitukseen.
- Adib R
2024-05-15
Verkkosivustosi on erittäin hyvä kuvien ja kaiken tiedon kanssa.
- Svend M
2024-05-15
Erinomaiset tuotteet, hyvä palvelu ja nopea toimitus.
- Lene S
2024-05-15
Erittäin nopea toimitus, huippulaatua
- Susanna C
2024-05-15
Arvioni voidaan tehdä nopeasti: Nopea toimitus, Hyvä itävyys, Kohtuulliset hinnat Siellä on ostettu useita kertoja
- Dennis F
Are you in the right place?
Continue to impecta.fi